No items found.

Anmälda lag:

Domare & Funktionär

Bli funktionär i ArosCupen 14-17 juni 2024.

 

Anmälningsfunktionen hittar du längst ner på sidan.

 ArosCupen är en av Sveriges största fotbollsturneringar för barn- och ungdomar och spelas årligen i juni. Varje år deltar över 600 lag och ca 10.000 ungdomar och ledare från hela Sverige och andra länder. Utöver spelare och ledare, tillkommer alla lagsupportrar/föräldrar och funktionärer som finns runt turneringen.

 Många av dem domare och funktionärer som vi rekryterat, återkommer år efter år, vilket vi ser som ett bevis på att fotbollsturneringen inspirerar, är rolig och skapar betydelsefulla erfarenheter. Vi tänker fortsätta att vara en bra och utvecklande fotbollsturnering och då krävs engagerade och duktiga Domare/funktionärer i alla åldrar.

ArosCupen anställer årligen många domare och tillfälliga funktionärer för olika uppdrag under turneringsdagarna. Välkommen med din intresseanmälan till 2024 års turnering via länken som som du hittar längre ner.

 Är du en av dem vi letar efter? 
Vill du utmana och utveckla dig själv, möta och hjälpa barn/ungdomar, ledare och föräldrar i olika situationer under en fotbollsturnering? Då ska du söka dig till ArosCupen. Vi behöver dig! 

ArosCupen söker funktionärer i alla åldrar (oftast från 16 år) som brinner för att hjälpa barn, ungdomar, ledare och föräldrar. Har du mångårig erfarenhet eller söker ditt första jobb - tveka inte att skicka in en intresseanmälan! 

 Arbetsuppgifterna varierar och du kan välja vad du helst skulle vilja jobba med.

 

ArosCupen kommer ha följande tillgängliga funktionärsuppdrag:

 

 

Vanliga frågor och svar

När spelas ArosCupen 2024?

ArosCupen spelas 14-17 juni

När börjar mitt uppdrag?

De flesta funktionärer arbetar 14-17 juni. Det finns bara några få uppdrag där du kan behöva arbeta färre dagar.  

Vem står bakom ArosCupen?

ArosCupen ägs och drivs 100 procent av den ideella föreningen Skiljebo SK.

Vad krävs för att söka uppdrag som funktionär?

Alla personer som fyllt 16 år eller fyller 16 år senare under året är välkomna att söka sig till vår organisation. Vissa arbetsgifter kräver dock en viss ålder för att få utföra.

Får jag några raster?

Ja, det får du. Det är viktigt att du som funktionär får möjlighet att ta pauser och äta ordentligt. Däremot är det svårt att ha bestämda tider för dagliga raster och matpauser. Det gäller att vara flexibel och bra på att planera tillsammans med sin arbetsledare.

Finns det något sista datum för att ansöka?

Egentligen inte men vi kommer börja erbjuda dem som sökt arbete efter sista ansökningsdag. Det är behovet av funktionärer som styr. Har vi däremot tagit emot och rekryterat tillräckligt många funktionärer, kommer vi återkoppla att vi inte har några lediga tjänster. Alla som skickar in en ansökan får ett svar via mejl. ArosCupens rekryteringsarbete pågår från slutet av april till slutet av maj. Erbjudande om arbete skickas via mejl – så var extra uppmärksam och läs dina mejl under denna period. (Ha även extra koll på ”skräpposten”, ifall din mejlbox skulle ha registrerat ArosCupens mejl som ”spam”.)

 Är det många som söker uppdrag som funktionär under ArosCupen?

Det är väldigt många. Inför 2023 hade vi cirka 140 nya ansökningar. Det är även många funktionärer som återkommer från år till år, vilket vi tycker är väldigt roligt. Alla ansökningar som kommer in läses och behandlas av ansvariga inom organisationen.

 Vad ska jag tänka på när jag söker uppdrag?

Det absolut viktigaste, förutom att du fyller i dina personuppgifter korrekt, är att du noga läser igenom vilket eller vilka uppdrag som passar dig bäst. Vi önskar att du söker flera uppdrag eftersom det då är lättare för oss att erbjuda dig ett uppdrag.

Får jag någon ersättning som funktionär?

Ja, det får du. Den ersättning som du eller som din förening erhåller är en uppskattning för ett ideellt uppdrag som utförts. Det innebär att uppdraget som utförs inte är jämställt med ett vanligt sommarjobb. Du erbjuds även fria måltider i samband med ditt arbetspass.

Kommer jag att bli kallad till en intervju?

För det mesta sköter vi rekryteringen via mejl och inte via intervjuer.

Om jag inte får något uppdrag, hur och när får jag veta detta?

Personer som sökt, men av någon anledning inte tilldelats något uppdrag, kommer att få ett besked via mejl. Något speciellt sista-datum finns tyvärr inte. Vi försöker att meddela alla sökande efter hand. Skulle du däremot inte fått något besked någon vecka in i juni ska du ta kontakt med ArosCupen på funktionar@aroscupen.se

Om jag har svårt att välja, kan jag bli rekryterad för fler än ett uppdrag?

Nej, tyvärr. Vi vill gärna att du söker flera uppdrag, men vi kommer bara kunna erbjuda dig ett uppdrag

Finns det någon särskild utbildning som funktionär?

Ja, det finns det för vissa uppdrag .Uppdragen har antingen en kortare utbildning på Hamre IP i veckan före cup start eller en arbetsinstruktion via mejl.

Vilka arbetstider är det som gäller under själva cupen?

Det varierar beroende på uppdrag, men räkna med att det kan bli långa dagar.

Får jag några speciella kläder som funktionär?

Samtliga funktionärer, får i flesta fall, ArosCup västar för att tydligt synas för spelare, ledare och supportar.

Om jag har fler frågor, vad gör jag då?

Då tar du kontakt med oss på ArosCupen genom att maila din fråga till funktionar@aroscupen.se

Här kan ni anmäla er som domare eller funktionär