Anmälda lag:

0

Aroscupen 2021 ställs in.

Det är med stor sorg vi kan konstatera att den pågående coronapandemin gör att Aroscupen 2021 inte kan genomföras. Med Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters råd och anvisningar har Aroscupskommittén beslutat att ställa in turneringen, för andra gången sedan starten 1978.

Turneringen skulle genomföras den 2 – 5 juli. Nuvarande smittspridning och restriktioner från myndigheterna är för starka, och gör det inte möjligt att genomföra cupen.

Med över 300 anmälda lag, ca 4 000 deltagare, som planerats att förläggas på ett 20-tal skolor och transporteras med cupensbussar till spelområdena, är det inte möjligt att vidta tillräckliga skyddsåtgärder för att hindra smittspridning.

Vi beklagar naturligtvis att alla ungdomar och ledare går miste om denna fotbollsfest i Västerås. Vi förlängde anmälningstiden en månad och hoppades. Tillsammans med lagen har vi hållit alla tummar för att pandemin skulle gå över, och att nuvarande restriktioner skulle ändras, men det gör de inte.

Alla anmälda lag kan nu välja om de vill flytta över anmälningsavgiften till nästa års Aroscup och därmed redan nu säkra sin plats i turneringen 2022, eller om de vill få anmälningsavgiften återbetald. Aroscupen mejlar alla anmälda lag med information om hur de ska gå tillväga för att meddela sitt val.

Anmälan till nästa års cup, som spelas den 1 – 4 juli, öppnas redan tisdagen den 1 jun i år.

Vi tar nu nya tag och laddar organisationen inför det som vi hoppas blir ett alldeles virusfritt och underbart Aroscups år 2022.

 

Med cuphälsningar

Sören Carlsson

Ordförande i Aroscupskommittén

Skrivet

2021-05-28