Nyheter

ArosCupen erbjuder MV-skola med Aly Keita från Östersund

23 Okt, 2017

ArosCupen firar 40 år och då vill ArosCupen erbjuda något extra. Förutom disco, ledarträff och Skilltwins kan vi nu också presentera Aly Keita. Aly Keita står idag i Östersund som första målvakt och kommer vara en stor inspiratör och instruktör under målvaktsskolan på ArosCupen.

Nu är datumen för 2018 års ArosCup faställda och den spelas mellan den 28/6 – 1/7. Se till och vara ute i god tid med anmälan till ArosCupen då ”trycket” och vara med har varit stort och då vi ibland måste säga nej till lag fast anmälningstiden ännu inte gått ut. Över 500 lag deltog 2017 och 2018 firar ArosCupen 40 år vilket blir något speciellt.

ArosCupen inför tävlingsklass för F 12 och P12

22 Okt, 2017

ArosCupen 2018 inför tävlingsklass för F 12 och P 12. I äldsta åldersklassen på 7-manna kan man under 2018 välja om man vill tävla ( innebär cupspel efter gruppspel där utslagning tillämpas, ArosCupen tillämpar A och B slutspel). Detta gör man genom att anmäla sig till tävling i F 12 eller P 12 klassen.

Om man i 12 årsklassen vill spela matcher (matchgarantin 6 matcher) och inte tävla så anmäler man sig till F 12 eller P 12 lätt.

 

 

 

ArosCupen firar 40 år med stort disco och ledarträff

17 Okt, 2017

ArosCupen firar 40 år 2018 och det tycker vi är något speciellt och som vi vill fira extra. I år blir det stort ArosCupen disco och i anslutning till detta kommer en ledarträff med mat och föreläsning erbjudas. Se till och vara ute i god tid med anmälan till ArosCupen så du inte missar detta tillfälle att fira ArosCupen. För alla som vill veta hur ArosCupen startade följer nedan en historia om hur allt blev till.

År 1978 så anordnades ArosCupen för första gången och antalet deltagande lag var 164 fördelat på 4 grupper. Grupperna var B-pojkarna, C-pojkarna, D-pojkarna och en flickgrupp. Idén till att starta igång ArosCupen var när några Skiljebolag deltog i Gothia Cup 1976. Efter många diskussioner, så togs ett beslut, att vi skulle satsa på en cup. Vi fick ett bra samarbete med Gothia Cup, och fick med deras goda vilja använda samma idé för arrangemanget.

Skilltwins klara till 40 års jubileet 2018

16 Okt, 2017

ArosCupen har gjort klart med Skilltwins inför 40 års jubileet. Skilltwins kommer att uppträda och åka runt på olika spelplatser och ha uppvisningar. Ta gärna del av Skilltwins i länken nedan.

 

 

Cityfestival och Kokpunkten

15 Okt, 2017

Samtidigt som ArosCupen spelas är det Cityfestival i Västerås. Det innebär att det förutom allt fotbollsspelande finns massor och göra vid sidan av matcherna för både spelare, ledare, föräldrar och syskon. Besök gärna hemsidan för cityfestivalen för att ta del av aktiviteterna och programmet för 2018 www.vasterascityfestival.se

Under ArosCupen ska man givetvis passa på att besöka Sveriges största actionbad i Västerås som heter Kokpunkten. Alla lag i ArosCupen har specialpris/rabatt på Kokpunkten som verkligen rekommenderas och besökas. Gå gärna in på Kokpunktens hemsida för att få en känsla över Sveriges första och största actionbad www.kokpunkten.se

Matchgaranti för 12 årsklassen och yngre

10 Aug, 2017

Aroscupen 2018 spelas mellan 28/6-1/7. Ny matchgaranti på 6 gruppspelsmatcher, fredag-söndag, för de åldersklasser som inte har slutspel dvs. Pojkar P9-P10-P11-P12 och Flickor F9-F10-F11-F12
Då intresset 2017 var enormt stort med över 500 lag anmälda så rekommenderar vi lag att vara ute i god tid och anmäla sig. Föregående år fick tyvärr många lag inte plats då klasserna var fulla ganska tidigt.

ArosCupen följer Svenska fotbollsförbundets regelverk.

Det innebär att i ArosCupen har vi inga resultat och slutspel för barn upp till 12 år. Då detta beslut tagits med hänsyn till forskning och barns bästa så tycker ArosCupen självklart att man ska stödja detta. Barnfotboll ska genomsyras av glädje och gemenskap och i ArosCupen jobbar vi för att det ska vara lugn och trivsam stämning runt våra planer. ArosCupen ska vara en positiv upplevelse för alla barn.