Nyheter

ArosCupen firar 40 år 2018

17 Aug, 2017

ArosCupen firar 40 år 2018 och detta tycker vi är något speciellt och som vi vill fira extra. Se till och vara ute i god tid med anmälan till ArosCupen så du inte missar detta tillfälle och fira ArosCupen. För alla som vill veta hur ArosCupen startade följer nedan en historia om hur allt blev till.

År 1978 så anordnares ArosCupen för första gången och antalet deltagande lag var 164 fördelat på 4 grupper. Grupperna var B-pojkarna, C-pojkarna, D-pojkar och en flickgrupp. Iden till att starta igång ArosCupen var när några lag deltog i Gothia Cup 1976. Efter många diskussioner, så togs ett beslut, att vi skulle satsa på en cup. Vi fick en ett bra samarbete med Gothia Cup, och fick med deras goda vilja använda samma ide för programmet.

ArosCupen 2018 spelas mellan 28/6 – 1/7

16 Aug, 2017

Nu är datumen för 2018 års ArosCup faställda och den spelas mellan den 28/6 – 1/7. Se till och vara ute i god tid med anmälan till ArosCupen då ”trycket” och vara med har varit stort och då vi ibland måste säga nej till lag fast anmälningstiden ännu inte gått ut. Över 500 lag deltog 2017 och 2018 firar ArosCupen 40 år vilket blir något speciellt.

Idrott för alla!

15 Maj, 2017

För Skiljebo SK som arrangör är det en självklarhet att alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, funktionsförmåga eller sexuell läggning, får vara med inom idrotten! Därför uppmärksammar vi i samarbete med Västmanlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna och Västerås stad att Västerås Pride arrangeras parallellt med ArosCupen.
Vi gör det genom att ge varje lag en gåva, en kaptensbindel.
ArosCupen och Skiljebo SK ser gärna att ni använder denna kaptensbindel under turneringen för att visa att ni, precis som vi, står för en idrott där alla ska kunna känna sig välkomna och få njuta av friheten av att vara sig själv!

Cityfestival och Kokpunkten

15 Feb, 2017

Samtidigt som ArosCupen spelas är det Cityfestival i Västerås. Det innebär att det förutom allt fotbollsspelande finns massor och göra vid sidan av matcherna för både spelare, ledare, föräldrar och syskon. Besök gärna hemsidan för cityfestivalen för att ta del av aktiviteterna och programmet för 2017 www.vasterascityfestival.se

Under ArosCupen ska man givetvis passa på att besöka Sveriges största actionbad i Västerås som heter Kokpunkten. Alla lag i ArosCupen har specialpris/rabatt på Kokpunkten som verkligen rekommenderas och besökas. Gå gärna in på Kokpunktens hemsida för att få en känsla över Sveriges första och största actionbad www.kokpunkten.se

Matchgaranti för 12 årsklassen och yngre

10 Feb, 2017

Aroscupen 2017 spelas mellan 29/6-2/7. Ny matchgaranti på 6 gruppspelsmatcher, fredag-söndag, för de åldersklasser som inte har slutspel dvs. Pojkar P10-P11-P12 och Flickor F10-F11-F12
Då intresset 2016 var enormt stort med hela 639 lag anmälda så rekommenderar vi lag att vara ute i god tid och anmäla sig. Föregående år fick tyvärr många lag inte plats då klasserna var fulla ganska tidigt.

ArosCupen följer SvFF regelverk

08 Feb, 2017

ArosCupen följer Svenskafotbollsförbundets regelverk Det innebär att i ArosCupen har vi inga resultat och slutspel för barn upp till 12 år. Då detta beslut tagits med hänsyn till forskning och barns bästa så tycker ArosCupen självklart att man ska stödja detta. Barnfotboll ska genomsyras av glädje och gemenskap och i ArosCupen jobbar vi för att det ska vara lugn och trivsam stämning runt våra planer. ArosCupen ska vara en positiv upplevelse för alla barn.

Nu kan du anmäla ditt lag till cupen 2017!

11 Sep, 2015

Under fliken Anmälan hittar du nu en länk till anmälningsblanketten.

Välkommen!

Live-matcher på webben

25 Jun, 2015

Här kommer en bra länk till alla er som inte kan närvara på A-finalmatcherna på söndag. Klicka er vidare här för att se matcherna i repris för ArosCupen 2015. Här kan ni kan även hitta bilder från ArosCupen som delas direkt via Instagram. Under ArosCupens finaldag 2016 den 3 juli så sänder vi finalmatcherna LIVE!!

Så använd #ArosCupen och dela spelglädjen med familj och vänner.

Domaranmälan 2016

11 Mar, 2015

Är du intresserad av att döma i årets ArosCupen?

Cupen spelas torsdag 30 juni till söndag 3 juli.

Vi vill ha din anmälan senast den 22 maj!

Klicka på länken till domaranmälan.

Välkommen!